Palvelumme

Tarjoamme asiakkaillemme arkkitehtisuunnittelua, rakennesuunnittelua, sähkösuunnittelua ja tietomallikoordinointia.

Palvelemme monipuolisesti eri toimijoita: asiakkaitamme ovat esim. rakennusliikkeet, kiinteistökehittäjät, julkinen sektori, asunto-osakeyhtiöt ja myös yksityishenkilöt.

Palvelumme

Tarjoamme asiakkaillemme arkkitehtisuunnittelua, rakennesuunnittelua, sähkösuunnittelua ja tietomallikoordinointia.

Palvelemme monipuolisesti eri toimijoita: asiakkaitamme ovat esim. rakennusliikkeet, kiinteistökehittäjät, julkinen sektori, asunto-osakeyhtiöt ja myös yksityishenkilöt.

Luotettava ja osaava kumppani suunnitteluun - "teherään niinku ittelle"

Vaasassa vuonna 2010 perustetun toimistomme tiimi koostuu ammattilaisista, joilla on vahva kokemus eri tyyppisistä projekteista: liikekeskuksista ja myymälöistä sekä toimistotiloista teollisuus- ja logistiikkahankkeisiin sekä päiväkodeista ja kouluista palvelutaloihin sekä monenlaisiin asuinrakennuksiin. Suunnittelijoiltamme löytyvät pätevyydet vaativien kohteiden suunnitteluun kaikila suunnittelualoilla.

Jokainen suunnitteluala toimii itsenäisesti, mutta voimme tarjota myös kokonaisuuksia, joissa vastaamme kaikista suunnittelualoista. Tämä mahdollistaa saumattoman ja  tehokkaan suunnitteluprosessin. Tällöin vältytään myös osaoptimoinnilta, myös rajapintoja ja epäjatkuvuuskohtia on vähemmän. Lisäksi laatu pysyy varmasti hyvänä ja kustannukset sekä aikataulu sovitun mukaisina.

Toimimme koko Suomen alueella. Suunnittelemiamme kohteita löytyy aina Ivalosta Helsinkiin saakka.

DJI_0002-Edit

Pääsuunnittelu


Pääsuunnittelijana huolehdimme rakennushankkeen suunnitelmien laadusta alusta loppuun saakka läpi koko rakennusprojektin.

Pääsuunnittelijana huolehdimme suunnitelmien yhteensopivuudesta ja ristiriidattomuudesta siten, että eri suunnittelualat muodostavat ehjän kokonaisuuden. Tyypillisesti toimimme pääsuunnittelijana kohteissa, joissa toimimme myös arkkitehtisuunnittelijana.

Ammattitaito pääsuunnittelijan tehtäviin on kertynyt yli 20 vuoden suunnittelukokemuksen ja satojen eri tyyppisten kohteiden suunnittelun myötä. Suunnitteluprosessin vaiheet hankesuunnittelusta detaljisuunnitelmiin ovat meille rutiinia. Pääsuunnittelijana osaamme pitää langat käsissämme ja huolehtia siitä, että asiakkaamme saa suunnittelijoilta sitä mitä on tilannut.  Laajimmillaan WasaPlan pystyy tarjoamaan saman katon alta pääsuunnittelijan palveluitten lisäksi myös arkkitehti-, rakenne- ja sähkösuunnittelun sekä tietomallinnuskoordinaattorin (BIM) tehtävät.  Hyöty laajasta osaamisesta ja eri suunnittelualojen yhdistämisestä näkyy lopputuloksessa.

Pääsuunnittelija vaaditaan jokaiselle rakennushankkeelle maankäyttö- ja rakennuslain mukaan.

Arkkitehtisuunnittelu


Suunnittelemme tyylikästä ja toimivaa arkkitehtuuria tilaajan tarpeiden mukaan.

Arkkitehtisuunnittelua ohjaavat tilaajan toiveiden ja tarpeiden lisäksi sovitut kustannusraamit, rakennettu ympäristö sekä kaava- ja viranomaismääräykset. Kokemuksemme rakennusliikkeitten ja kiinteistökehittäjien kanssa toimimisesta näkyy laajana ymmärryksenä kokonaisuuksista. Perinteisen arkkitehtisuunnittelun lisäksi erikoisosaamisaluettamme ovat KVR-hankkeet sekä hankekehitysvaiheen suunnitelmat ja myynnin tukeminen niin kiinteistökehittäjien kuin asuntorakentajienkin projekteissa.

Ammattitaitoisten ja kokeneitten suunnittelijoitten lisäksi käytössämme on koko konsernin osaaminen, jota voimme hyödyntää toimivien ja tehokkaiden ratkaisujen aikaansaamiseksi. 

Arkkitehtisuunnittelu tehdään tietomallinnusta (BIM) hyödyntäen. Rakennuksen arkkitehtuuri, värit, materiaalit ja maaston muodot ovat helposti hahmotettavissa 3D-mallista koko suunnitteluprosessin ajan. Tarvittaessa visualisoimme 3D-malleista renderoidut havainnekuvat kohteiden markkinointia varten.

WasaPlanin projekteja vetävillä suunnittelijoilla on yli 20 vuoden kokemus arkkitehtisuunnittelusta ja pätevyys vaativien kohteiden suunnitteluun. 

KIVIKIILA view02-käy myös hankekehitykseen
rakenne-Seinäjoki

Rakennesuunnittelu


Tarjoamme rakennesuunnittelua sekä uudisrakennuskohteisiin että peruskorjauskohteisiin.

Haemme rakennesuunnittelussa kustannustehokkaat ratkaisut, jotka täyttävät tilaajan, urakoitsijan ja käyttäjän tarpeet.

Pitkä kokemus rakennusliikkeitten ja kiinteistökehittäjien kanssa toimimisesta näkyy suunnittelijoittemme ammattitaidossa. Rationaalisuus ja tehokkuus tulevat lopulta tilaajan hyödyksi niin suunnittelu-, rakennus- kuin elinkaarikustannustenkin kautta.

Suunnittelijoilla on pätevyys vaativien rakenteiden suunnitteluun, betonirakenteiden osalta myös poikkeuksellisen vaativiin.

Sähkösuunnittelu


Teemme sähkösuunnittelua tehokkaasti ja ammattitaidolla kaikenlaisiin kohteisiin, niin uudisrakentamisen kuin korjausrakentamisenkin puolella.

Sähkösuunnittelijoillemme ovat tuttuja kohteita niin sairaalat, liikerakennukset kuin omakotitalotkin. Monipuolinen osaaminen on kertynyt erilaisten tilaajien ja hankkeiden myötä. Asiakkaan tarpeiden mukaan pystymme tekemään yhtä hyvin kustannustehokasta KVR-suunnittelua kuin erikoiskohteiden räätälöityjä suunnitteluratkaisuja. Sähkösuunnittelun lisäksi tarjoamme asiakkaillemme myös hankekehitysvaiheen kartoitus- ja esisuunnittelupalveluita sekä sähkövalvontaa.

sähkö-keskus
tietomalli

Tietomallikoordinointi (BIM)


Toteutamme suunnittelukohteemme kaikilla suunnittelualoilla ensisijaisesti tietomallintamalla. Suunnittelijamme ovat hyödyntäneet mallintamista suunnitelmissaan jo lähes 30 vuoden ajan.

Tietomallinnuksen suurimmat hyödyt liittyvät rakentamisen laadun ja tehokkuuden paranemiseen. Arkkitehti-, rakenne- ja tekniikkasuunnittelun yhdistäminen tietomalliksi ja sen hyödyntäminen koko suunnittelu- ja rakentamisprosessin ajan vähentää virheitä ja auttaa myös tilaajaa hahmottamaan kokonaisuuden jo suunnitteluvaiheessa. Pystymme tarjoamaan tietomallikoordinaattorin palvelut asiakkaillemme siinä laajudessa, joka kulloinkin hanketta parhaiten palvelee.