Rakennesuunnittelun monitaituri Maarit Vainion sydän sykkii betonirakenteille

25.4.2024

Maarit Vainio on kotoisin Itä-Suomen Outokummusta ja on tunnettu kyvystään tarttua haasteisiin rohkeasti – jo nuorena hän päätti suunnata Oulun teknilliseen oppilaitokseen opiskelemaan rakennustekniikkaa, vaikka 1990-luvun lama heitti varjonsa alalle. Vuonna 1998 hän valmistui rakennusinsinööriksi ja aloitti uransa jyväskyläläisessä insinööritoimistossa.

Maaritin matka jatkui Jyväskylästä Vaasaan ja siellä Maarit on työskennellyt mm. eri suunnittelutoimistoissa rakennesuunnittelijana ja myöhemmin projektipäällikkönä. Opintojaan hän syvensi suorittamalla diplomi-insinöörin tutkinnon työnohella Tampereella, ja samalla teki diplomityön kalsiumsilikaattilevyjen rakennusfysikaalisista ominaisuuksista.

Vuonna 2017 Maarit perusti oman yrityksen, Insinööritoimisto Divaconin, jossa hän työskenteli aktiivisesti viiden vuoden ajan, kunnes siirtyi WasaPlanille suunnittelujohtaja Juha Koivusalon houkuttelemana ja perhesyistä vuonna 2022. WasaPlanilla Maarit toimii rakennesuunnittelutiimin vetäjänä ja rakennesuunnittelijana.

Maarit Vainio 600x400

Intohimona betonirakenteet

Maaritin sydän on aina sykkinyt betonirakenteille, joista hän on ollut kiinnostunut insinööriopintojensa alusta saakka. Hän on myös osallistunut useisiin jatkokoulutuksiin ja on saavuttanut mm. poikkeuksellisen vaativan betonirakenteiden suunnittelijan FISE-pätevyyden. Lisäksi Maaritilta löytyy plakkarista V+ -vaativuusluokan rakennusfysiikan suunnittelijan FISE-pätevyys.

Eräs Maaritin uran kohokohdista on ollut Vantaalla sijaitsevan Fazerin vierailukeskuksen suunnittelu, jossa hän toimi vastaavana betonirakennesuunnittelijana. Hän pääsi hyödyntämään asiantuntemustaan poikkeuksellisen vaativassa betonirakentamisessa. Vierailukeskus upotettiin maan sisään harjuun, mikä vaati erityistä osaamista betonirakenteiden suunnittelussa. Lisähaastetta toi rakennusten pyöreä muoto sekä julkisivuun tulleen siksakkilasin ja sokkelin yhdistäminen. Rakennusvaihetta ja valmista rakennusta voi ihailla Fazerin verkkosivuilla olevissa videoissa.

Mukavat työkaverit ovat työn suola

Maarit kertoo viihtyvänsä WasaPlanilla vaihtelevien projektien ja aivan mahtavan työporukan vuoksi. Omaa työskentelyä helpottaa myös paljon, kun kaikki suunnittelualat ovat samassa talossa, on helppo tehdä yhteistyötä.

Luonto kutsuu vapaa-ajalla

Maaritin elämä ei ole pelkkää työtä: hän on intohimoinen koiraharrastaja ja luonnossa liikkuja. Talvisin Maarit rentoutuu käsitöiden, erityisesti kirjoneuleiden parissa. 

Maaritin perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi, kolme tytärtä, joista yksi jo maailmalla sekä kaksi käyttölinjaista kultaista noutajaa.

 

Kiinnostuitko työskentelystä WasaPlanilla?

Ota rohkeasti yhteyttä!

Juha Koivusalo
Suunnittelujohtaja
040 591 2662
juha.koivusalo@wasaplan.fi
www.wasaplan.fi
Jätä yhteydenottopyyntö

Juha Koivusalo-2