Vaasan Kivihakaan nousee WasaPlanin suunnittelema toimisto- ja toimitilakeskittymä

17.6.2024

Vaasan Kivihaassa on käynnissä toimisto- ja toimitilakeskittymän Kivikiilan rakennustyöt. WasaPlan Oy on vastannut kiinteistöjen arkkitehti-, rakenne- ja sähkösuunnittelusta sekä tietomallintamisesta.

Kivihaka on Pohjanmaan suurin kauppakeskittymä ja Vaasan toiseksi tärkein liikealue keskustan jälkeen. Kivikiila sijaitsee Mustasaarentien, Välitien ja Kokkolantien rajaamalla kiilamaisella alueella.

WasaGroupin kehittämään toimisto- ja toimitilakeskittymään on nyt nousemassa uusi kiinteistö aiemmin rakennettujen kahden kiinteistön lisäksi ja yhtä aiemmin rakennettua kiinteistöä laajennetaan. Useamman rakennuksen kokonaisuus tarjoaa nykyaikaisia ja muuntojoustavia tilaratkaisuja erilaisiin tarpeisiin. 

KIVIKIILA view03

Arkkitehti-, rakenne- ja sähkösuunnittelu sekä tietomallintaminen WasaPlanin vastuulla

WasaPlan on vastannut kaikista tontilla sijaitsevien kiinteistöjen suunnittelusta niin arkkitehti-, ja rakennesuunnittelusta kuin sähkösuunnittelustakin. WasaPlan on myös tietomallintanut kiinteistöt.

Tontille on jo rakennettu kaksi kiinteistöä, joista toista laajennetaan parhaillaan. Laajennuksen kerrosala on 1 315 kem2. Laajennuksen jälkeen tämän koko rakennuksen kerrosala on 2 850 kem2. Tontille tulevan kolmannen kiinteistön kerrosala on 2 048 kem2.

Tontille on myös suunnitteilla 8-kerroksinen toimistotorni, joka kohoaa 50 metriä merenpinnan yläpuolelle, ja tarjoaa hienoine näköaloineen Vaasan upeimmat työskentelytilat.

WasaCon Oy toimii kohteen pääurakoitsijana.

KIVIKIILA view04

Suunnitteluryhmä:
Arkkitehti- ja pääsuunnittelu, Minna Iisakka
Rakennesuunnittelu, Maarit Vainio
Sähkösuunnittelu, Alexander Mangs
BIM, Anu Kippola
LVI-suunnittelu, Grandlund Oy

Lisätiedot

Minna Iisakka
Suunnittelupäällikkö
050 374 4455
minna.isaakka@wasaplan.fi
LinkedIn
www.wasaplan.fi

Minna Iisakka-1